Bericht van leven

Door: Valerie

Blijf op de hoogte en volg Valerie

23 Maart 2018 | Zuid-Afrika, Durban

Johannesburg - St Lucia

Hee lieve thuisblijvers,

Ik neem jullie graag nog een keer mee in de verhalen over het land van the big five, goede wijn, fijne temperaturen en het land dat een  rijke geschiedenis: Zuid-Afrika!!

Zuid-Afrika is dertig keer zo groot als Nederland en beslaat daarmee een gebied zo groot als Frankrijk en Spanje samen. .Voor Remco zijn derde keer Zuid Afrika -voor mij de eerste keer. Toch hebben we veel aan Zuid Afrika te danken. Zo hadden we elkaar zonder dit land waarschijnlijk niet ontmoet. Een reis waar we beiden toch wel echt naar uit hebben gekeken. Remco om het mij te laten zien en nieuwe plekken te ontdekken en voor mij om eindelijk mijn eigen beeld te hebben na alle verhalen!

We vertrokken zondag middag. Met de trein naar Schiphol en vervolgens via Istanbul naar Johannesburg. De vluchten gingen goed. Het was een nacht vlucht maar veel slapen heb ik niet gedaan, met een hard snurkende man in de rij naast ons lukte het niet zo goed. We landen om 11 uur lokale tijd, slechts één uurtje verschil met Nederland. Na aankomst hebben we meteen de huurauto opgepikt op het vliegveld: een Renault Duster, fijne bakkie! Het eerste ritje ging richting Apartheidsmuseum in Johannesburg. Erg indrukwekkend om meer te weten te komen over onderdrukking van de donkere bevolking, ongelijkheid en wat Mandela voor het land betekend heeft.

We sliepen in een prachtig landhuis net buiten Johannesburg. Johannesburg zelf schijnt niet zoveel aan te zijn en bovendien crimineel. Gelukkig merkten we daar buiten de stad niet veel van en prima voor één overnachting. Na een heerlijk uitgebreid ontbijt vervolgden we de reis meer naar de kust richting st Lucia, een kleine 700 km rijden. Onderweg krijg ik een voorproefje van het diverse landschap wat Zuid Afrika te bieden heeft. Van droge vlaktes tot groene beboste gebieden, de gebergtes van Swaziland en kilometers lange suikerriet velden.

Tegen de avond komen we aan bij een heerlijke accommodatie met eigen keuken, terras, zwembadje en een braai (zo noemen ze hier een bbq, wat hier veel gedaan wordt). Vroeg naar bed want de wekker gaat weer vroeg om op de eerste safari te gaan!

In een uurtje rijden we naar Hluhluwe Imfolozi Game Reserve. We naderen de gate en dan komt het moment waar je voor het eerst een waarschuwingsbord ziet met " be careful, elephants crossing".

We reden door verschillende landschappen in het park, van groene gebieden tot droge vlaktes. De hele ochtend en middag in een gestaag tempo doorgereden om wild te spotten. We hadden geluk want binnen no-time hadden we al een groep van maarliefst 11 jonge giraffes voor de auto die over wilden steken. Geweldig. Ook zagen we zebra's, nijlpaarden, gnoes, wrattenzwijnen, impala's, apen, Niala's, schildpadden, en jaaa ook al drie van the big five: olifanten, neushoorns, buffels hebben we al mogen zien! Savonds genieten we van onze eigen braai op het terras. De thermometer tikte vandaag trouwens de 38 aan.

Hoe warm het de vorige dag was, zo ' koud' was het de dag erna. Bewolking, regen, en tussen de 22 en 25 graden. Die dag zijn we naar Wetland park geweest, een ander natuur reservaat in de buurt. Dit is een moerasgebied gelegen in de duinen, met veel meertjes en gras achtig gebied, afgewisseld met duinen. Hier hebben we ook weer de hele dag over gereden met af en toe een 'Hide' waar je vanuit een verschuil plaats mooi het wild kan observeren, zonder dat de auto je wegjaagd. Vandaag hebben we twee kuddes neushoorns zien oversteken, vlak voor de auto. Ook hebben we de 3 aapsoorten gezien die in het gebied zitten, ree bok, rode duiker, bos bokjes, water bokjes en kudu, water mangoeste!

Tot zover het verslag even, ik heb hier bijna nergens internet dus ik zal met wat mindere regelmatigheid wat van me laten horen. Ik vind het trouwens heerlijk, even écht weg. Tijd voor elkaar en genieten van de natuur. Het is hier vollop herfst aan het worden dus veel regen en bewolking, maar wanneer we wat meer naar het noorden gaan zal het wel beter worden. We gaan het zien en gauw verder genieten!

Liefs van ons en tot de volgende!!

• 23 Maart 2018 - 21:01

Tera En Gerrit:

Fijn om wat van jullie te vernemen , wat een andere wereld , echt er helemaal uit begrijp ik, voor ons niet voor te stellen. Geniet van jullie vakantie en tot een volgend verslag, lieve groet van ons beiden uit Klein Dochteren.

• 23 Maart 2018 - 21:48

Ans:

Hoi Valerie en Remco,

heel veel plezier in Zuid Afrika. Geniet ervan samen!

Groetjes van ons allen uit Exel!

• 24 Maart 2018 - 10:54

ROSE SCHUTTER:

HALLO VALERIE EN REMCO, WAT LEUK NU AL EEN BERICHT!!
    EN AL ZOVEEL VERSCHILLENDE PRACHTIGE DIEREN---IK ZIE GELIJK DE JONGE GIRAFFEN VOOR MIJ
    MET DE BEELDSCHONE PATRONEN OVER HUN LIJFJS--ZOALS IK HET EEN KEER IN DE DIERENTUIN
    GEZIEN HEB!
    HET IS BIZONDER DAT ER ZOVEEL VERSCHILLEN ZIJN OP DE AARDE--WAT HET ALLEMAAL ZO
    INTERESSANT MAAKT. WAT GEWELDIG, DAT JULLIE HET ALLEMAAL MEE MAKEN.

HEEL VEEL FIJNE DAGEN----LIEVE GROETEN VAN ROSE.

• 25 Maart 2018 - 13:20

Martin:

Hoi Vakantie vierders, prachtig om eens te zien lijkt me. Geniet vooral zelf en samen, maar het is ook mooi om je prachtige verhaaltjes te lezen hoor ! Kunnen we van af N.L. mee genieten.
    Jullie maken samen veel mooie dingen mee, geniet er van. xxx